Thursday, January 3, 2013

Păstrăv Teriyaki cu lămâie

De sărbători toată lumea a mâncat în exces diverse de mâncăruri preparate din carne de porc sau de vită, foarte grele pentru stomac. Noi ne-am gândit să vă prezentăm astăzi o reţetă delicioasă şi sănătoasă, un preparat din carne de peşte: păstrăv teriyaki cu lămâie.

Ingrediente pentru patru porţii:
- 4 păstrăvi gata pentru a fi gătiţi (fiecare de aprox 250 g)
- 2 lămâi
- 1/2 legătură de pătrunjel

Pentru marinată:
- 3-4 linguri Sos Teriyaki pentru Marinat Kikkoman
- 1-2 linguri ulei de nap

Pentru dressing:
- 250 g smântână
- 1/2 legături de pătrunjel
- 3-4 linguri Sos Teriyaki pentru Marinat Kikkoman

Mod de preparare:
Spălaţi păstrăvul sub jet de apă şi ştergeţi-l cu grijă cu un şervet de bucătărie. Spălaţi lămâile, una o tăiaţi felii iar cealeilalte îi radeţi coaja şi o stoarceţi. Spălaţi pătrunjelul, culegeţi frunzele şi tocaţi-le. Pentru a prepara marinata, amestecaţi Sosul Teriyaki pentru Marinat Kikkoman, zeama de lămâie şi uleiul de nap. Ungeţi păstrăvii pe interior şi pe exterior cu marinată iar apoi umpleţi fiecare păstrăv cu felii de lămâie şi puţin pătrunjel. Prajiţi pe grătar aproximativ 8-10 minute, pe fiecare parte. Pentru a prepara dressingul amestecati smântâna, coaja de lămâie rasă, pătrunjelul şi Sosul Teriyaki pentru Mariant Kikkoman.
Poftă bună!

Sosul Teriyaki pentru Marinat Kikkoman este alegerea perfectă pentru preparatele din peşte! Oferă savoare mâncărurilor tale cu Kikkoman.

No comments:

Post a Comment