Wednesday, January 9, 2013

Friptură de pui cu lămâie şi cimbru

O rețetă simplă și rapidă pentru toată familia - Friptură de pui cu lamâie și cimbru 
Ingrediente: 
- 1.5 kg pui întreg, spălat și uscat 
- 1 căpățâna de usturoi tăiată pe jumătate 
- 50 g unt 
- 100 ml Sos Teriyaki pentru marinat Kikkoman
- 1 lamâie tăiată pe jumătate
- 1 lingură de frunze proaspete de cimbru
- 700 g cartofi, curatati si taiati in bucăți mari
Mod de preparare:
Incalziti cupotorul la 200 grade C. Fierbeți cartofii timp de 10 minute. Puneți puiul într-o tavă mare pentru cuptor și apoi adăugați cartofii în jurul lui. Amestecați untul cu Sosul Teriyaki pentru marinat Kikkoman și cu frunzele de cimbru. Ungeți puiul cu unt și apoi umpleți-l cu lamaie și usturoi. Coaceți-l la cuptor timp de o oră și 15 minute. Serviți împreună cu legumele dumnevoastră preferate.
Poftă bună!

No comments:

Post a Comment