Thursday, January 17, 2013

Carne de vită prăjită în tigaie cu broccoli

Pentru iubitorii de carne de vită şi brocolii.

Ingrediente pentru 4 porţii:

  • 600 g carne de vită slabă
  • 4 linguri de mălai 
  • 6 linguri Sos Soia Kikkoman
  • 1 lingură de zahăr
  • 1 lingură ghimbir proaspăt; tocat
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 ceapă
  • 500 g broccoli
  • 3 linguri ulei vegetal
  • orez fiert

Mod de preparare:
Ştergeţi şi uscaţi carnea de vită şi tăiaţi-o felii subţiri. Amestecaţi 2 linguri de mălai şi 3 linguri Sos Soia Kikkoman cu zahăr şi piper. Curăţaţi usturoiul şi ceapa şi tăiaţi.le bucăţele. Adăugaţi usturoiul peste mălai şi Sosul Soia Kikkoman, şi lăsaţi carnea  de vită la marinat cel puţin 15 minute. Între timp spălaţi broccoli, tăiaţi bucăţele in jumătăţi iar tulpinile în fâşii înguste. Amestecaţi 2 linguri de amidon, 3 linguri de Sos Soia Kikkoman cu 350 ml apă. Încingeţi o lingură de ulei într-o tigaie mare sau un wok. Adăugaţi  carnea,   prăjiţi-o  aprox. un minut la foc mare, amestecând încontinuu, apoi luaţi-o din tigaie. Încingeţi ulei rămas în aceeaşi tigaie sau wok, adăugaţi tulpinele şi bucheţelele de broccoli şi ceapă şi prăjiţile continuu. Adăugaţi carnea şi amestecul de Sos Soia Kikkoman cu mălai şi aduceţi la fierbere. Amestecaţi până când sosul se îngroaşă. Serviţi imediat cu orez fierbinte.

Reţeta se prepară în 30 min iar marinata în 15 min. O porţie care 1390 kj/ 332 kcal.

No comments:

Post a Comment