Wednesday, January 16, 2013

Bucăţi crocante de piept de pui

Kikkoman vă prezintă o reţetă delicioasă pe care o puteşi găti pentru a va impresiona prietenii şi rudele.

Ingrediente pentru 4 porţii:
500 g file de piept de pui fără piele
300 g amestec de ardei

Pentru marinată:
6 linguri Sos Terizaki pentru Marinat Kikkoman
1 lingură ghimbir proaspăt, ras

Pentru dessing:
4 linguri Sos Soia Kikkoman
1 ardei iute roşu(curăţat de seminţe şi tocat mărunt)
20 g ceapă verde tocată
un strop de zeamă de lămâie
1 lingura de pătrunjel tocat

Pentru înveliş:
30 g ceapă verde
2 albuşuri de ou
2 inguriţe amidon
1/4 lingură sare
o jumătate de lingură de ghimbir proaspăt tocat

Mod de preparare:
Tăiaţi pieptul de pui în bucăti de aprox. 3 cm pe 1 cm. Curaţaţi şi tăiaţi ardeii pe jumătate. Amestecaţi toate ingredientele pentru marinată. Puneţi carnea de pui într-un vas, turnaţi peste marinată, acoperiţi şi lăsaţi totul 30 de min, la frigider. Pentru înveliş, spalaţi, curăţaţi şi tăiaţi carnea mărunt. Bateţi albuşul , crenţi mălaiul peste şi adăugaţi ceapa verde, sarea şi ghimbirul. Scoateţi carnea de pui din marinată, acoperiţi-o cu mălai, scuturaţi-o şi înmuiaţi-o în amestecul de ou. Încingeţi uleiul într-o tigaie şi scurgeţi-le. În final căliţi bucăţile de ardei apoi scoateţi-le şi scurgeţi-le. Puneţi bucăţile de pui şi de ardei pe farfurie, apoi amestecaţi ingredientele pentru dressing şi serviţi.

Timpul de preparare este de 1 h 5 min iar timpul de preparare este de 30 de minute. O porţie are 1638 kj/ 391 kcal.

No comments:

Post a Comment