Ingrediente pentru 4 porţii:
- 800 g orez fiert, rece
- 2 linguri ulei
- 2 cepe verzi, feliate
- ouă
- 150 g friptură de porc sau şuncă prăjită, tăiată cubuleţe
- 100 g creveţi cruzi, curăţaţi
- 2 linguri mazăre congelată
- 2 linguri Sos de Soia Kikkoman
- 1 lingura piper negru
- 1 cub concentrat de supă de pui
Mod de preparare:
Încingeţi uleiul şi căliţi ceapa un minut. Luaţi tigaia de pe foc, spargeţi ouăle şi prăjiţi-le. Adăugaţi orezul, carnea, şunca sau creveţii. Amestecaţi bine timp de 3 minute şi adăugaţi mazărea şi restul condimentelor. Mai amestecaţi încă 3 minute şi serviţi garnisit cu rondele de capă.
Una din cele mai populare mâncăruri chinezeşti, întâlnită în numeroase variante, este o invenţie cantoneză. Unele versiuni ale acestui fel de mâncare sunt îmbogăţite cu îngrediente de înaltă calitate precum carnea de crab şi homar.
Totul se prepară în 15 minute iar o porţie are 1905 kj / 455 kcal.
Poftă bună!
No comments:
Post a Comment