Monday, January 21, 2013

Orez ptrăjit cantonez

O reţetă pentru iubitorii bucătăriei chinezeşti: Orez prăjit cantonez

Ingrediente pentru 4 porţii:

  • 800 g orez fiert, rece
  • 2 linguri ulei
  • 2 cepe verzi, feliate
  • ouă
  • 150 g friptură de porc sau şuncă prăjită, tăiată cubuleţe
  • 100 g creveţi cruzi, curăţaţi
  • 2 linguri mazăre congelată
  • 2 linguri Sos de Soia Kikkoman
  • 1 lingura piper negru
  • 1 cub concentrat de supă de pui


Mod de preparare:
Încingeţi uleiul şi căliţi ceapa un minut. Luaţi tigaia de pe foc, spargeţi ouăle şi prăjiţi-le. Adăugaţi orezul, carnea, şunca sau creveţii. Amestecaţi bine timp de 3 minute şi adăugaţi mazărea şi restul condimentelor. Mai amestecaţi încă 3 minute şi serviţi garnisit cu rondele de capă.

Una din cele mai populare mâncăruri chinezeşti, întâlnită în numeroase variante,  este o invenţie cantoneză. Unele versiuni ale acestui fel de mâncare sunt îmbogăţite cu îngrediente de înaltă calitate precum carnea de crab şi homar.

Totul se prepară în 15 minute iar o porţie are 1905 kj / 455 kcal.

Poftă bună!

No comments:

Post a Comment