Thursday, December 20, 2012

Sos Sukiyaki pentru prajit Kikkoman

Sosule de soia preparat natural, zaharul si vinul sunt esenta Sosului Sukiyaki pentru Prajit Kikkoman.

Sukiyaki este un cuvant japonez care inseamna "fript pe lama unui plug". Mancarea traditionala japoneza Sukiyaki consta in felii suftiri de carne de vita prajite impreuna cu tofu sau legume intr-o cratita cu supa fiarta.

Sosul Sukiyaki pentru prajit Kikkomaneste o versiune gata preparata aacestei supe dar totodata ideal pentru mancarurile din peste, carne sau legume prajite intr-un wok, sau o tigaie.

Wednesday, December 19, 2012

Sos Teriyaki pentru marinat Kikkoman


Aceasta marinata gata preparata este un amestec special de Sos Soia Kikkoman preparat natural, cu vin, zahar, otet si condimente. Este ideal ca marinata pentru toate mancarurile la gratar sau ca sos pentru preparate la cuptor din carne de vita, porc, pui sau peste.

Continutul scazut de zahar al acestui sos ofera carnii si legumelor o glazura atragatoare. Acesta este si motivul pentru care sosul se numeste Teriyaki, deoarece cuvantul japonez pentru glazura este “Teri” iar”Yaki” inseamna preparat la gratar.

Sosul Teriyaki pentru marinat Kikkoman pastreaza mancarea suculenta si condimentata. Este de asemenea perfect ca dressing pentru mancarurile de tip fast food, precum aripioarele de pui.

Tuesday, December 18, 2012

Sos Soia Kikkoman, preparat natural, intr-o sticla cu distribuitor

Sos Soia Kikkoman, original, se gaseste intr-o sticla aparte, unica. Acest recipient care impiedica picurarea, cu o forma estetica, creat de designerul japonez Kenji Ekuan, adauga un plus decorativ oricarei bucatarii sau mese servite.


Sosul este simplu de distribuit ca si condiment peste mancare, iar sticla cu distribuitor, cu 150 ml are si alte avantaje: poate fi spalata la masina si se reumple cu usurinta.

Sosul Kikkoman are un plus fata de celelalte sosuri, are un design placut, atractiv si practic.

Monday, December 17, 2012

Sos Soia Kikkoman, preparat natural

Sosul de soia este unul dintre cele mai populare condimente sub forma lichida. Este ideal atat ca si condiment  in mancaruri cat si servit la masa. Acest sos de soia preparat pron fermentatie naturala, reprezinta, de secole, sosul de soia clasic.Poate fi folosit in prepararea dressing-ului, ca si condiment sau pentru marinat. Optimizeaza aroma mancarurilor din carne de vita, porc, pui sau peste, dar si a legumelor, putand fi folosit in bucataria asiatica cat si in alte tipuri de bucatarie. Sosul Kikkoman rafineaza aroma multor feluri de mancaruri europene

Sosul Soia Kikkoman este obtinut ptrint-un procedeu traditional de fermentatie, folosind ingrediente pure: boabe de soia, grau, apa si sare. Se obtin in jur de 300 de arome prin acest proces de fermentatie, care ofera Sosului de Soia Kikkoman aroma sa distincta. Nu sunt adaugati nici un fel de coloranti, conservanti sau amelioratori de aroma in timpul procesului de productie.

Friday, December 14, 2012

Procesul traditional de obtinere al Sosului Soia Kikkoman


Kikkoman produce sosul de soia, prin fermentatie naturala, respectand acelasi proces traditional de productie din secolul al XVII-lea. In primul rand sunt amestecate in cantitati egale de boabe de soia fierte si grau prajit si macinat. Procesul natural de fermentare naturala, efectuat dupa o reteta straveche din familie, este cheia succesului Sosului Soia Kikkoman prin comparatie cu sosurile de soia produse in mod chimic.

Kikkoman este liderul mondial pe piata sosului de soia si a condimentelor japoneze. Produce sos de soia prin fermentatie naturala de  peste 300 de ani, iar experienta sa in fabricare genereaza produse de cea mai inalta calitate.

Brandul Kikkoman este popular printre cei care adora sa gateasca si care folosesc doar produse in care stiu ca pot avea incredere. O unitate de productie olandeza a fost infiintata in 1997 in Hoogezand-Sappemeer pentru a satisface cererea tot mai mare de pe piata europeana de sos de soia si pentru a asigura prospetimea produselor Kikkoman.

Capacitatea anuala de productie a fabricii a crescut de la patru milioane de litri in 1997 la unspezece milioane de litri in 2007

Thursday, December 13, 2012

Metoda simpla de a recunoaste cel mai bun sos de soia

Alegerea corecta a sosului de soia este la fel de importanta precum folosirea de ingrediente proaspete pentru a obtine cele mai bune rezultate in bucatarie. Exista o multime de sosuri de soia din care puteti alege! Daca va doriti calitate si puritate, alegeti un sos de soia produs din cateva ingrediente pure, care a fost obtinut printr-un proces natural Procesul natural este cel care permite desavarsirea aromei sosului de soia.

Exista cateva trucuri simple pe care le puteti invatat pentru a aprecia calitatea sosului de soia.

  1. Priviti eticheta de pe spatele sticlei. Un sos de soia de buna calitate, precum sosul Kikkoman, listeaza doar cateva ingrediente naturale precum apa, boabe de soia, grau si sare.
  2. Eticheta va spune daca sosul de soia este intr-adevar produs doar din ingrediente naturale. Acest fapt este adevarat daca mentioneaza “Fara coloranti si arome artificiale”.

Sosul de soia Kikkoman este o alegere perfecta deoarece este un produs natural ce nu contine coloranti sau arome artificiale.

Wednesday, December 12, 2012

Semnificatia logo-ului Kikkoman


Pentru a cunoaste mai bine produsul Kikkoman, v-am pregatit o scurta descriere a logo-ului acestuia.

Kikko este expresia japoneza pentru “carapace de broasca testoasa” iar man inseamna 10000. Cuvintele sunt surprinse in logo-ul Kikkoman. Hexagonul simbolizeaza carapacea de broasca testoasa, iar carapacea contine caracterele japoneze pentru 10000.

Conform unei legende japoneze, broastele testoase traiesc 10000 de ani si de aceeas sunt simbolul fericirii si al longevitatii. Familiile fondatoare Mogi si Takanashi au ales “Kikkoman” ca nume de brand pentru sosul lor de soia, iar mai tarziu ca nume a companiei.

Recomandam sosul Kikkoman!

Tuesday, December 11, 2012

Sarea bruna a bucatariei asiatice

Sărat, dar mult mai gustos şi mai hrănitor decat sarea, sosul de soia este un ingredient fără de care bucătăria asiatică nu poate exista. Sosul de soia este obţinut prin fermentarea boabelor de fasole soia cu cereale, apă şi sare. Originar din China, este folosit pe scară largă în bucătăria asiatică, în China, Indonezia, Japonia, Coreea, Malaezia şi Singapore şi, mai puţin, în Thailanda, Vietnam, Cambodgia si Filipine.

Deşi există multe tipuri diferite de sos de soia, toate au în comun gustul sărat şi culoarea brună. Gustul său este greu de descris; asiaticii au cuvinte speciale care îl denumesc: “umami” (japoneză) şi “xian wei” (chineză), ambele însemnând “gust bunt”.

În ciuda aparenţei, sosurile de soia produse în diferite culturi şi regiuni se deosebesc destul de mult ca gust, consistenţă şi aromă. În mod normal nu se pot substitui unele pe altele.
Intunecatul sos e de bază în majoritatea bucătăriilor asiatice. În România vei găsi din Japonia, shoyu, care, în buna tradiție niponă, are o mulțime de variante și clase de calitate. Orice sos de soia ai alege, atenție când cumperi. Mai nou, el se face și din proteine hidrolizate de soia sau chiar fără soia, doar din grâu. Asa că uită-te la conținutul de soia trecut pe etichetă și la preț.

Blogul nostru va recomanda sa folositi sosul de soia Kikkoman.

Friday, December 7, 2012

Respect si traditie pentru gust

In bucataria japoneza domneste principiul sezonier, care consta in selectarea ingredientelor astfel incat acestea sa fie consumate in perioade atent alese. Potrivit conceptului shun, fiecare ingredient (pestii, legumele si fructele) are in decursul anului o perioada anume, de aproximativ 10 zile, in care calitatile lui nutritive sunt optime.

Clima Japoniei difera de la regiune la regiune dar exista un element comun, si anume orezul, care constituie baza a mai tuturor felurilor de mancare. Clima in Japonia este deosebit de propice cultivarii acestei plante pretentioase. In plus, in Japonia, mai ales in vremurile de demult, aproape ca nu se consuma nici un fel de alta carne in afara de peste. Carnea nu se bucura de o prea mare trecere.

In comparatie cu alte bucatarii se remarca absenta aproape totala a condimentelor, abundenta orezului, a produselor pe baza de soia (miso, tofu), a pestelui, fructelor de mare, algelor si legumelor. Este faimoasa pentru mancarurile sale simple, minunat prezentate, in care nici unul din ingrediente nu eclipseaza gustul celorlalte.

Numitorul comun al mancarurilor asiatice este orezul, care se gaseste in multiple varietati, diferite culori, forme si marimi. Cel mai des folosit condiment este sosul de soia, alaturi de alte condimente, care dau o savoare si mai intensa si care se servesc alaturi de mancaruri japoneze populare gen sushi si sashimi.

Sosul de soia este una din aromele cheie care fac mancarea japoneza sa fie ceea ce este. Este obtinut prin amestecarea boabelor de soia cu grau si sare, lasand apoi totul sa fermenteze timp de un an si in fine storcandu-l pentru a produce lichidul sarat, intepator si inchis la culoare. Sosurile japoneze de soia sunt clasificate in sosuri deschise, care se servesc cu nigiri sushi, sashim, rulouri si inchise la culoare, care sunt bune pentru gatit.

Thursday, December 6, 2012

Calatorie in bucataria asiatica

Calatoria prin bucatariile asiatice este impresionanta. Bucataria asiatica are la baza obiceiuri culturale din fiecare tara in parte, diferite ingrediente, neobisnuite combinatii ale gusturilor si arome ametitoare.
Un mare rol îl joaca de asemenea traditiile multor religii asiatice, conform carora mancarea este hrana nu numai pentru corp ci si pentru spirit. Atractivitatea acestei bucatarii rezulta din faptul ca isi are „izvorul” pe mesele marilor dinastii.

Unii spun ca e plina de ciudatenii, altii ca sunt numai delicatese rafinate. Unii spun ca e numai pentru cunoscatori, altii ca e numai pentru cei cu stomacul tare. Cert e ca bucatraia japoneza atrage, chiar si numai daca vrei sa ai o experienta culinara inedita

Nu par sa ofere o diversitate prea mare, si nici nu te duc cu gandul la prea multe feluri de mancare. Surprinzator, japonezii au reusit sa le transforme in simboluri ale tarii lor. Bucataria in tara soarelui rasare e simpla, dar extrem de sanatoasa (bogata in proteine si fier, fara grasimi si colesterol). Are portii mici, ca pentru gheise, prezentate ca la expozitie indiferent ca esti la un restaurant sau la un japonez de rand, acasa. Arta culinara japoneza tine cont de o regula de aur: alimentele nu se amesteca pentru a-si pastra gustul propriu.

Bucataria japoneza este una dintre bucatariile cu cele mai putine ingrediente in meniurile clasice. Daca la noi gasesti de la sarmalute la cozonaci sute de feluri de mancare, la japonezi vei gasi variatiuni pe aceeasi tema cu peste, orez, fructe de mare, soia si legume.

Sosul de soia este unul din cele mai vechi condimente din lume! Folosit de peste 2,500 de ani, sosul de soia este originar din China de unde s-a răspândit, mai întâi în Asia, și apoi din ce în ce mai mult și în bucătăria europeană.